Петък 29, Септември 2023г.

XXIII Национален конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор“

На 10 юни 2023 г. се проведе XXIII-то издание на единствения в страната Национален конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор“ в Димитровград. В тазгодишното издание участват 22 музикални колектива от градовете: София, Пловдив, Хисаря, Карлово, Хасково, Харманли, Стара Загора, Чирпан, Панагюрище и община Димитровград. Представят се с 90 индивидуални, дуетни и групови изпълнения.
Жури на конкурса са: Нели Андреева - преподавател по народно пеене в НМА „Панчо Владигеров“ и СУ „Св. Климент Охридски“; солист в Национален Фолклорен Ансамбъл (НФА) „Филип Кутев“ и създател, ръководител и диригент на Вокално студио „Нуша”, Николай Николов - автор на музика за класическа китара, първият дипломирал се студент по класическа китара в България; който композира пиеси за класическа китара, за китара и оркестър и различни други инструменти, вокални и хорови фолклорни и ортодоксални песни, Георги Шамлиев – защитил докторска степен в музикално-теоретичната дисциплина „Полифония“. Преподавател по „Полифония“, „Инструментознание“, „Оркестрация“, „Обработка и оркестрация на народни състави“ в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“.

Поздравления за хор "Славейковци" и за ВГ "Славейковци" с ръководител г-жа Красимира Кръстева, които се класираха на II място в трета възрастова група!
В тази група не бе присъдено I място.

  

Сподели: