Четвъртък 13, Юни 2024г.

Олимпиада по Биология - Национален кръг

Пореден повод за гордост- Генади Илиев от VІІ г клас е 6-ти от седмокласниците на НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО БИОЛОГИЯ!
Поздравления!

От 30 март до 1 април 2018 г. град Ямбол бе домакин на 43-атата Национална олимпиада по биология. За участие бяха допуснати 84 ученици от VІІІ – ХІІ клас и 33-ма от VІІ клас от 20 области на страната, разделени в две възрастови групи . От Хасковска област сред финалистите са двама седмокласници – Генади Илиянов Илиев от ОУ“Пенчо Славейков“ Димитровград и Марина Господинова от ПМГ“Акад. Боян Петканчин“ гр. Хасково.
Състезанието протече в два етапа - По традиция финалният кръг на състезанието включва теоретичен тест (95 задачи с подусловия) и 4 практически задачи (биохимия и генетика, клетъчна и тъканна биология, анатомия, физиология и биоразнообразие на растенията и животните). Представянето на участниците бе оценявано от национална комисия от експерти по биология и здравно образование.
Благодарение на преподавателя си по биология в ОУ“Пенчо Славейков“ Генади Илиев се представи отлично макар, че се състезава във възрастова група VІІ – ІХ клас. Той е ШЕСТИ сред седмокласниците и на 27-мо място във състезателната група VІІ - ІХ . 
Този успех е поредното високо постижение за Росица Александрова, преподавател по биология в ОУ“Пенчо Славейков“. Това е десета поредна година с участие на нейн ученик в Национален кръг на олимпиадата по биология и здравно образование.

Сподели: