Петък 29, Септември 2023г.

Тържествено откриване на сензорна стая

Сензорна стая вече има в ОУ „Пенчо Славейков“. Тя бе открита тържествено днес с водосвет от отец Георги. Стаята е в помощ развитието на деца със специални образователни потребности. 

В стаята основно се работи за балансиране на сензориката на децата чрез сетивата им, каза Калина Дечкова, по чиято идея възниква стаята в училището.

След активна работа в стаята се подобрява вниманието, концентрацията, способността им за възприемане. По този начин обучението им в клас се случва много по-лесно. Работи се също и за развитие на социалната компетентност.

Сензорната стая е отремонтирана със средства на училището, а по-голяма част от оборудването, на стойност 6000 лв. е закупено по Европейски проект „Подкрепа за приобщаващо образование“. Успех на начинанието пожела директорът ва училището Мария Янева.

По проекта в училището са назначени логопед и психолог. Това дава възможност да се осигурят по – добри условия, материална база и необходимите специалисти за учениците със специални образователни потребности. Вижте още във видеото:

 

Използване на Сензорната стая в ОУ "Пенчо Славейков" 

По проект "Подкрепа за приобщаващо образование" ОУ "Пенчо Славейков" изгради сензорна стая. Това е пространство, в което съчетанието между движението, работата със сетивата и професионализма на специалиста дава устойчивост на постигнатите резултати.

Сподели: